Top
Menu Luk
kim hersland

Økonomisk rådgivning fra starten


Mine venner Claus, Marie og jeg er ved at gøre klar til at åbne en café sammen på Nørrebro i København. Ingen af os har prøvet kræfter med selvstændig virksomhed før, og derfor har vi også allieret os med en revisor til at holde styr på alt det økonomiske, så vi er sikre på, at der ikke er noget, der går galt. Vi er i gang med at købe en masse ting til caféen, blandt andet møbler, køkkenudstyr, spil og alt muligt andet. Det er en stor udgift, men inden vi overhovedet gik i gang, fik vi hjælp af Kim Hersland, som vores revisor hedder, til at lave et budget, så vi ikke kommer til at bruge alt for mange penge. Han rådede os også fra starten i forhold til, hvilke lån, der var mest gavnlige for os at optage, og hvordan vi bedst kunne gøre det, når vi nu er tre personer om det hele.

Hjælp fra professionel økonomisagkyndig

Kim Hersland har været en rigtig stor hjælp indtil videre, og vi er virkelig glade for, at vi besluttede at bruge de penge, det nu koster, at få hjælp af en professionel økonomisagkyndig. Vi håber meget på, at vi med tiden kommer til at få et pænt overskud og tjene nok på caféen til, at vi kan leve af det, men lige nu har vi som forventet et stort underskud. Det er klart, når vi ikke engang har åbnet forretningen endnu. Kim Hersland har jo kigget på vores økonomi, hjulpet med at lave budget og en økonomisk fremadrettet plan, så hvis det går som forventet, skal det nok komme til at løbe rundt. Takket være Kim Hersland har vi faktisk is i maven og sover trygt om natten, selvom vi står foran vores livs satsning.

Forventer pænt overskud

Caféen, som skal hedde Den Blå Viol, fordi den ligger på Violgade og primært har blå møbler og design, åbner om to uger. Vi har sat åbningsdatoen til 1. maj, fordi vi håber, at folk på den dag er i festhumør og har lyst til at komme ind og få en øl eller en af de mange andre ting, vi har på menuen. Vi ligger jo tæt på Fælledparken, hvor mange mennesker fester og er i godt humør på lige den dato. Under alle omstændigheder har rigtig mange af vores venner sagt, at de vil komme forbi, og Kim Hersland har også fortalt sine venner og bekendte om caféen, så vi har allerede mange kunder, før vi overhovedet har åbnet. Han er en rigtig flink fyr, ham Kim Hersland, og han er også rigtig dygtig, hvad angår økonomi. Vi er virkelig trygge ved at have ham tilknyttet vores projekt. 

Kim Hersland udtaler sig i en artikel i Berlingske