Top
Menu Luk
fællesskab

Kontorfællesskabet med de mange ildsjæleI kontorfællesskabet House Of Dreams på Vestegenen i København sidder der omkring 50 ildsjæle, der alle har selvstændig virksomhed. De arbejder med alt fra tekstforfatning, hjemmesidebygning, forlagsvirksomhed, grafisk design, oversættelse, arkitektur og forfatterskab til tegnefilms- og tegneserieproduktion. Alderen er fra 25 til 55 år, og på kontoret findes mennesker af begge køn og mange forskellige nationaliteter. De sidder ved hvert deres skrivebord, og bordene står tæt, men det generer ikke. Der er klare regler for, hvor man må snakke, og hvor der skal være arbejdsro, og har man brug for en sludder eller lidt professionel sparring, må man fortrække til de dertil indrettede områder. Fælles for alle kontorets brugere er, at de elsker det, de laver, og at de arbejder mange timer i døgnet. En anden ting, langt de fleste har til tilfælles, er, at de ikke interesserer sig for eller har forstand på økonomi, og derfor benytter de sig af en revisor.

Styr på økonomien

Mange af brugerne i House Of Dreams bruger Kim Hersland som revisor, og ham er de meget tilfredse med. Han skal ikke have særlig mange oplysninger for at holde styr på deres regnskaber, og man kan altid spørge ham til råds, hvis man har et økonomisk spørgsmål. Kim Hersland er aldrig bleg for at hjælpe med gode råd i forhold til problemer med kunder, der betaler for lidt eller ikke betaler til tiden, store udlægninger i forbindelse med indkøb til firmaer, prissætning på opgaver og meget andet. Brugerne på kontoret bruger ham til rigtig meget forskelligt, og de siger, at det er utrolig rart og trygt at have Kim Hersland til at holde styr på økonomien, så de kan være kreative og koncentrere sig om det, de er gode til og elsker at lave.

Socialt fællesskab

På kontoret er der bordfodbold og ”spisesal”, hvor brugerne for en beskeden månedlig sum kan købe sig til en lækker, sund, vegetarisk daglig frokost og kaffe og te ad libitum. Af og til bliver der også indkøbt is eller kage, og alle brugerne er enige i, at det virkelig er value for money. De holder også fest engang imellem, og så får den ikke for lidt med bands, dj og bartender. Det koster selvfølgelig også lidt, og så må gæster betale 100 kroner i entre. Kim Hersland står selvfølgelig for regnskaberne og sørger for, at der ikke er flere udgifter end indtægter. Han har ikke selv været gæst ved en af de efterhånden legendariske fester. Han foretrækker at sidde hjemme bag sit skrivebord på behørig afstand. Men man behøver ikke være fysisk til stede for at holde øje med, at alt er som det skal være. Økonomisk i hvert fald.