Top
Menu Luk
Coronavirus

Hvilke typer virksomheder har det hårdest under Coronavirus?Som de fleste ved lider mange virksomheder under corona krisen, og her vil vi udpege de brancher som er rammes hårdest af corona udbruddet. Da Mette Frederiksen valgte at lukke Danmark ned tilbage i start Marts, kunne Brian Mikkelsen, administrerende direktør for Dansk Erhverv hurtigt vurdere at de brancher som ville bliver ramt hårdest var hotelbranchen, restaurationsbranchen, dele af transportbranchen og arrangør branchen. Allerede dengang kunne Brian Mikkelsen vurdere at man i disse brancher snakkede om nedgange på op til 90%. 

Hotelbranchen

Alle lufthavne er lukket og dermed er det ikke muligt at rejse rundt i verden. Dertil kommer hotelbranchen til at bløde. Det bliver en hård tid for denne branche, hvilket også har resulteret i at mange hoteller har enten måtte fyre sine medarbejdere eller sende dem hjem med løn. At lufthavne er lukket og man ikke kan rejse, har selvfølgelig store konsekvenser for hotelbranchen, fordi der sort på hvidt ikke kommer nogle værelses bookinger ind. Dermed kommer der ingen penge i kassen og hotellerne taber penge.

Restaurationsbranchen

Udover at hotelbranchen bløder, så er det ikke en overraskelse for de fleste at restaurationsbranchen også kommer til at bløde. Alle restauranter er lukket som konsekven af det forbud regeringen har lavet hvor ikke mere end 10 mennesker må holde sig samlet på samme sted. Dette var en akilleshæl for restauranter der hurtigt betød at man måtte lukke butikken. Dette har selvfølgelig fatale konsekvenser for restauranterne da der ingen indtægt kommer og man derfor kan forvente at flere restauranter kommer til at gå konkurs hvis man ikke på forhånd har har en pengekasse at betale sine omkostninger med.

Dele af transportbranchen

Transportbranchen er også ramt på den måde at flere lande blandt andet har indført indrejse fra bestemte lande. Dagligvare har mulighed for stadig at komme over grænserne, men der ophobes lange køer ved grænserne som gør at dagligvarerne bliver forsinket.

Arrangør branchen

Som vi ser har konsekvenserne under denne coronavirus været store, og arrangementer som festivaler, natklubber, offentlige steder og events hvor folk har mulighed for at samle sig, aflyses næsten på daglig basis. Som et folkefærd der er meget sociale, har det en negativ effekt på danskerne energi og sociale indsigt, men det er en nødvendig handling, som følger af inddæmningen af smitten af corona i Danmark. Mange unge ønsker selvfølgelig at natklubber og festivaler forbliver åbne og at de afholdes, men som samfund er det de ældre og svage som er de udsatte om dem ønsker vi alle at passe på. Derfor aflyses det og man kan håbe det er med til at begrænse smitten og minimere den, så krisen afværges hurtigere.

Konkurser

Mange eksperter vurdere at vi kommer til i det danske samfund at opleve flere virksomheder går konkurs. Brian Mikkelsen, Direktør for Dansk Erhverv, har oplyst er der er risiko for at mindre virksomheder ender med at gå konkurs fordi de økonomisk er mere sårbare. Statsautoriseret revisor Kim Hersland har også udtalt at konkurser er uundgåelige og at hjælpepakkerne udstedt af regeringen, er en stor hjælp men at konkurser hos virksomheder ikke kan undgås som konsekvens af corona virussen.